Inforegio UE Guvernul României MDRAP UAT Orașul Zărnești Instrumente Structurale 2007-2013

  • +40 368-003376

Agrement

ALPINISM SPORTIV ÎN PRĂPĂSTIILE ZĂRNEȘTILOR

Prapastiile Zarnestilor reprezintă un impresionant defileu lung de 6 km situat în partea de nord-est a masivului Piatra Craiului. Accesul în defileu se face din localităţile Zărneşti, Peştera. În apropierea cheilor se află situată cabana Curmătura, importantă bază de plecare în turele din Piatra Craiului. În plus, pereţii ce mărginesc valea au o înălţime ce variază între 100 m şi 200 m. Traseul prin Prăpăstii impresionează prin sălbăticia peisajului şi spectaculozitatea pereţilor de stâncă în care alpiniştii au deschis numeroase trasee alpine. Cei care ajung aici vor fi impresionaţi de atracţiile turistice ale defileului: peşterile (peştera Mare din Prăpăstii, Peştera Mică din Prăpăstii) precum şi cele câteva izbucuri, din care amintim Fântâna lui Botorog şi Fântânile Domnilor.

Cheile sunt mărginite de pereți impresionanți de calcar, predominând escalada pe fețe verticale.

Echiparea traseelor este foarte variată, datorită în principal răspândirii sectoarelor și a etapelor succesive de amenajare sau reamenajare. Traseele clasice sunt pe pitoane, iar cele de escaladă sportivă sunt pe spituri (mai noi sau mai vechi). Topurile sunt deasemenea foarte heterogene: pitoane sau spituri, unele consolidate, altele nu.

Cheile oferă sectoare umbrite de-a lungul întregii zile.

În timpul zilelor ploioase puteți practica escaladă în sectorul La Refugiu ce este adăpostit de imensul perete surplombant. După îndelungi perioade de ploaie, recomandăm să așteptați ca infiltrațiile să se retragă de pe anumite trasee (în special în sectorul Arcada).

Puteți practica escaladă aici de primăvara devreme până toamna târziu și puteți găsi trasee însorite sau în umbră. Nu recomandăm escalada în timpul iernii din cauza infiltrațiilor.

WOLF PARK ADVENTURE

Strada Brazilor, Zarnesti, Brasov

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Tel: 0786 226 500

http://www.wolfparkadventure.ro

Parcul de aventură are instalații și ateliere suspendate pe copaci pentru activități educative și de distracție, urmărind dezvoltarea spiritului de echipă, a curajului și a aptitudinilor de a parcurge trasee la înălțime. Parcul dispune de 4 trasee cu dificultate progresivă și 6 tiroliene.

MOTOCROSS ÎN ZĂRNEȘTI

Circuitul de motocross din zona Breghina din Zărnești a fost construit în anul 1954, iar în 1996 aici are loc prima etapă de campionat motocross european din România.

Circuitul de motocross din zona Breghina din Zărnești este considerat circuitul cu viteza medie pe tur cea mai mică din România datorită arhitecturii sale și a elementelor tehnice, cu un record de 38 km / h.

Se poate ajunge la circuit din drumul DN73A pe două variante de drum pietruit.

ECHITAȚIE

Un sport care începe să se dezvolte puternic este echitația, existând câteva centre unde se pot închiria cai și echipamentul necesar.

Pentru turiștii interesați de echitație, se oferă plimbări călare prin împrejurimi.

Tarif: 50 RON/h

Persoana de contact: Marius

Tel: +40 725.4 246.840

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Alpin ranch: 

Adresa: str. Pinului, nr.13

tel: 0745493757

web: www.alpin-ranch.com

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Popasul Craiului

Adresa: Drumul spre Plaiul Foii

Tel: 0751111149

www.popasulcraiului.ro

e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

PACHETE ECO TURISTICE

  1. Plimbare cu căruța în Zărnești- Piatra Craiului

Bucură-te de natură într-un mod cât mai relaxant!

Pachetul cuprinde o plimbare de aproximativ două ore cu căruța trasă de doi cai voinici și un picnic la poalele Pietrei Craiului, în zona turistică Zărnești- Plaiul Foii. Picnicul include 1 fresh de fructe proaspete și un sandviș gustos împachetat de către Bistro Restaurant Jimmy’s Corner.

Orice turist dornic să exploreze natura este bine venit.

Experiență găzduită de: Asociația Ecoturistică Zărnești- Piatra Craiului și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zărnești

Durată traseu: 2h 30 în total, 12 km

In limba română/ engleză

Tarif: 50 lei/ pers

Pachetul se desfășoară în destinația ecoturistică Zărnești- Piatra Craiului, cu plecare de la Centrul Național de Informare si Promovare Turistica Zarnesti

 

  1. Cu căruța la o masă câmpenească în Zărnești- Piatra Craiului

Pachetul cuprinde o plimbare de aproximativ două ore cu căruța trasă de doi cai voinici și o masă câmpenească la poalele Pietrei Craiului, în zona turistică Zărnești- Plaiul Foii.

Masa câmpenească include: preparate locale aduse de la ferma proprie a Pensiunii Hora cu Brazi din Zărnești, precum mix grill, cartofi la disc prăjiți, salată de legume asortată, afinată, țuică și bere.

Orice turist dornic să exploreze natura este bine venit.

Durată traseu: 4 h în total, 12 km

In limba română/ engleză

Tarif: 110 lei/ pers

Pachetul se desfășoară în destinația ecoturistică Zărnești- Piatra Craiului, cu plecare de la Centrul Național de Informare si Promovare Turistica Zarnesti

 

CENTRU MULTIFUNCȚIONAL

Str. 13 Decembrie, nr.15,
Tel: 0733008322
Program: Luni- 12- 22, Marți-Duminică: 10-22

Centrul Multifuncțional dispune de o zonă de spa cu piscină, saună și jacuzzi, precum și de o sală de fitness dotată cu aparate și accesorii specifice activității de întreținere.

MOUNTAIN BIKING

Traseele de mountain-biking sunt pe cărări sau drumuri forestiere, prin păduri sau chei. Diferențele de nivel sunt de la 500 m la 1300 m.

Pentru inchirieri biciclete si tururi ghidate:  www.rentabike-transylvania.com; Tel: +40742529568

Top