Inforegio UE Guvernul României MDRAP UAT Orașul Zărnești Instrumente Structurale 2007-2013

  • +40 368-003376

Evenimente

 Concert de Crăciun - 16 decembrie 2018

Concurs de Literatură și Creație, pe teme montane- Reading Mountains 2018

“Reading Mountains” – “Munții prin lectură” este un proiect educațional aflat la a treia ediție, organizat de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) în România începând din anul 2016, în vederea celebrării Muntelui chiar de ziua sa: 11 decembrie.

Proiectul își propune să scoată în evidență cultura și literatura montană autohtonă, modernă, prin încurajarea tuturor celor ce sunt apropiați de munte și de activitățile montane în general să scrie despre acestea, să citească, să publice și astfel să contribuie la crearea și descoperirea unei alte laturi a Muntelui, mai elevată, mai profundă.

“Reading Mountains” este primul eveniment pe această temă ce are loc în lanțul munților Carpați și face parte din seria europeană de evenimente similare organizate în zona munților Alpi sub egida Convenției Alpine.

AECO România organizează în perioada 8 noiembrie – 7 decembrie 2018 un concurs public de proză scurtă (eseuri) și poezie în limba română, pe teme montane.

Pentru înscrieri și alte informații: http://educatie-outdoor.ro/2018/11/10/reading-mountains-2018-concurs-de-literatura-montana/

Turneu de Tenis- Cupa Moș Nicolae Zărnești 2018

**Sala de sport, cartierul Tohan- Blocuri, 9.12.2018
**3 categorii:
- roșu (6-8 ani);
- portocaliu (8-11 ani);
- galben (11-14 ani).

**Start:
- categoria roșu- 09:00
- categoria portocaliu- 10:30
- categoria galben- 13:00

Premiile turneului constau in: medalii, diplome, manșete, racordaje, intrări la piscina Centrului Multifuncțional Zărnești, rachete de tenis, plus fiecare participant va primi din partea lui Moș Nicolae, un pachet cu dulciuri.

Organizatori: ASC Olimpic Zărnești, secția tenis, antrenor Oprea Silviu- 0735856908
Cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Zârnești.

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918 și a Zilei Naționale a României 

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918 și a Zilei Naționale a României, va debuta sâmbătă, 1 decembrie 2018 la ora 12:00 în centrul orașului Zărnești cu o paradă militară, urmată de depunerea de coroane la monumentul eroilor, iar de la ora 13:30 sunteți invitați la un spectacol de cântece patriotice susținut de Gelu Voicu.
De la ora 16:30 vă așteptăm la deschiderea patinoarului artificial din cartierul Tohan Blocuri, iar la ora 17:00, ne revedem în centrul orașului pentru aprinderea bradului si a Luminilor de Craciun.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

EXPOZIȚIE ITINERANTĂ - HORA – CENTENAR 2018

 Primăria Orașului Zărnești, Consiliul Local Zărnești, Despărțământul ASTRA „Dr. Nicolae Căliman” Codlea

Vă invită

În perioada 15-21.10.2018 să vizitați expoziția în Sala Casei de Cultură (lucrare realizată de artistul plastic Marius Diaconu- 100 de figurine, prinse în horă):

15.10.2018, ora 18:00- Deschiderea Oficială în Sala Casei de Cultură;
16.10.2018, ora 17:00- Conferințe în Sala Casei de Cultură;
19.10.2018, ora 17:00- Spectacol- Sala Casei de Cultură, dedicat Centenarului- Recunoștință și Îndemn.

Maraton Piatra Craiului - 6 octombrie 2018 ediția a XII-a. Maratonul Pietrei Craiului reprezinta inceputul alergarii montane in Romania si se afla la a XII-a editie. Este cea mai cunoscuta cursa de alergare montana din tara. An de an numarul alergatorilor a crescut, de la 50-60 in primii ani (2006),  pana la peste 700 de sportivi in 2016 la editia jubiliara de 10 ani, dintre acestia peste 100 fiind din alte tari. Alergatorii, tineri sau varstnici, fete sau baieti isi dedica toata forta si energia parcurgerii traseului dificil in lungime de 41 km cu o diferenta de nivel de +- 2250 m. 

 web: www.carphatianman.ro 

 

Bike 4Mountains - maratonul de mountainbike se va desfășura în perioada 6-9 iunie 2018, pe etape, Iezer-Papusa, Leaota, Piatra Craiului și Bucegi, 4 munți, 4 zile, 4 trasee epice.

 

 

Zărnești Challenge  va avea loc în 23 iunie 2018. Este o cursă de alergare pe un traseu amenajat în pădure cu diverse obstacole,însă parcurgerea acestui traseu presupune un efort fizic susţinut şi necesită o minimă pregătire fizică. Este un eveniment de alergare destinat tuturor iubitorilor de mişcare în aer liber care au vârsta peste 18 ani, atât amatori cât şi profesionişti.

Traseul competiţiei are distanţa de 8 km cu 30 de obstacole pentru AMATORI şi 16 km cu 60 de obstacole pentru ELITA mai exact parcurgerea de 2 ori a traseului de concurs ,traversând drumuri forestiere,poteci cu diferite înclinaţii de aceea este recomandată încălţămintea de trail.

web: http://zarnestichallenge.ro/

Zilele Orașului Zărnești- Festivalul Floare de Colț, ediția XL, 11-12 iulie 2018

 

Unul dintre festivalurile cu cea mai lungă tradiție din zonă, Festivalul “Floare de Colț”, este cea mai importantă sărbătoare locală, în acest an desfășurându-se în cadrul a două zile de sărbătoare.
Festivalul aduce pe scenă numeroase ansambluri folclorice din zonă, dar și invitați, soliști de seamă ai muzicii populare și ușoare românești, precum Cosmina Adam, Valentin Sanfira, Sava Negrean Brudașcu & taraf, Mirabela Dauer.
Evenimentul debutează sâmbătă, 11 august cu recitaluri de muzică ușoară și folk, fiind urmat duminică 12 august, de o paradă a costumelor populare din zona Țării Bârsei.
În ultimii ani sărbătoarea orașului Zărnești nu i-a uitat nici pe cei tineri, acestora oferindu-le recitaluri, artiștii: Ioana Ignat, Lidia Buble dar și Direcția 5.

Organizatori: Primăria și Consiliul Orașului Zărnești
Parteneri: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zărnești

Galerie Foto Festivalul “Floare de Colț” 

Festivalul Național pentru Copii și Tineret ”Ecoul Pietrei Craiului Tavi Bălășcău” - 20-22 iulie 2018 Zărnești. Festivalul are ca scop promovarea copiilor și tinerilor talentați.

FESTIVALUL CUPRINDE DOUĂ SECȚIUNI:

1. Muzică populară

2. Muzică pop

web: http://ecoulpietreicraiului.ro/

Campionatul Național de Cross Country

MTB ZARNESTI CHALLENGE – PIATRA CRAIULUI RIDE 

A 3 a ediție a MTB ZARNESTI CHALLENGE - PIATRA CRAIULUI RIDE aduce un element de noutate.
In acest an se organizeaza primul maraton destinat exclusiv zonei Pietrei Craiului.

Primul maraton MTB din Zarnesti care va cuprinde unul din cele mai interesante trasee din țara

Va avea un traseu pentru avansati , demn de reputația pe care Orașul Zarnesti o da tuturor evenimentelor la care este partener.

Traseul va avea in jur de 70 km pentru avansati cu o diferența de nivel de aproximativ 2800 m , iar traseul de amatori va avea 40 km cu o diferența de nivel de 1500 m.

Înscrierile la acest concurs se fac pe www.cristianecosport.ro.
Organizatori: Asociația Cristian Eco Sport

Festivalul Fii Satului Tohanul Nou

240 de ani de la înființarea localității Tohanul Nou, 23 iulie 2017, centrul localității Tohanul Nou, oraș Zărnești

 Cu ocazia împlinirii a 240 de ani de la înființarea localității Tohanul Nou, sunt invitați la petrecere artiști îndrăgiți precum Sava Negrean Brudașcu, Claudia Mirițescu și Alexandra Ilie. Călușarii și fanfara vor întâmpina invitații, iar ansamblurile folclorice din Zărnești, Tohanu Nou, Poiana Mărului, Ghimbav și Brașov, vor susține un frumos program artistic în centrul localității Tohanul Nou, începând cu ora 13:00.
După petrecere, seara va continua la Restaurant Maridor, unde se vor reuni toate familiile și fiii satului Tohanul Nou.
Organizatori: Primaria Orașului Zărnești, Consiliul Local al orașului Zărnești, Serviciul de Cultură Tradițională Brașov- Mariana Copacianu

Festivalul Luminii - editia a II-a 11 august 2018

 A doua editie a Festivalului Luminii va avea loc in data de 11 august 2018, intre orele 19:00-22:00.

Gulguțele sunt suporturi de hârtie confecționate de cercetași, cu nisip în interior și o lumânare mică tip candelă, ce vor fi aprinse după lăsarea serii.
In acest interval, pentru a interacționa cu comunitatea, cercetașii vor derula ateliere de confecționat gulguțe și la fața locului, precum și ateliere specifice activităților cercetașilor (prim-ajutor, noduri, supraviețuire, handmade etc),”Copacul dorințelor”, acțiunea numită ”îmbrățișări gratuite” și altele.
Festivalul este deschis participanților de orice vârstă.
Organizatori: Cercetaşii Romaniei în parteneriat cu Primăria oraşului Zărneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Zărneşti, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistica Zărneşti, Liceul Teoretic Mitropolit Ioan Mețianu Zărnești.

Detalii pe pagina oficiala a festivalului www.festivalul-luminiii.ro, pe www.visitzarnesti.ro sau pe http://primaria-zarnesti.ro/

Hora cu Brazi Folk Day Festival, 18-19 august 2018

“Hora cu Brazi Folk Day” a inceput ca o poveste frumoasa in anul 2015 cu dorinta de a promova turismul din Orasul Zarnesti si s-a bucurat de un real success pentru o prima editie, strangand peste 300 de vizitatori. Prin organizarea acestei activitati culturale am reusit sa promovam copiii cu inclinatie spre muzica folk dar si sa aducem pe scena artisti cu o vasta experienta in muzica de acest gen precum Emeric Imre, Titus Constantin, Florin Thomits si multi altii. Anul acesta festivalul se va intinde pe doua zile, intensitatea distractiei crescand substantial.

Legendele Țării Bârsei, 6 august 2017, parcul central, Tohan- Blocuri, Zarnesti

Legendele Țării Bârsei vin să spună celor mici și celor mari despre tradițiile și istoria acestei regiuni istorice!Învățăm prin joc și joacă!
Programul evenimentului ,,Legendele Ţării Bârsei” este construit pe un concept profesionist inedit, inspirat din istoria, cultura și arta Țării Bârsei. Sunt organizate trei tipuri de jocuri interactive. Scopul lor este descoperirea patrimoniului istoric și natural local, folosind și elemente din jocuri atestate în Europa medievală.
Sursa documentară principală a proiectului este albumul istoric ,,Legendele Țării Bârsei" (autori Nicolae Pepene și Bogdan Florin Popovici), lucrare premiată în anul 2013 de Fundația Magazin Istoric și Banca Națională a României cu premiul ,,I.C.Filitti''.
Programul evenimentului/festivalului este structurat pe trei registre de jocuri diferite:
- Jocul cu zar ,,Coroana Țării Bârsei"
Este o incursiune fermecătoare în istoria Țării Bârsei, în care personajele legendelor locale vor ajuta sau împiedica jucătorii să străbată Mica Transilvanie.
- Jocurile pentru copii ,,Asediul Cetății", ,,Jocul Tătarului" și ,,Jocul coloniștilor".
Sunt jocuri de echipă, inspirate din jocuri tradiționale, cu regulamente adaptate într-un mod interactiv și educativ la istoria Țării Bârsei.
- Vânătoarea comorilor ,,Țării Bârsei"
Este un joc de echipă care se adresează familiilor dar și echipelor de adulți și copii organizate ad-hoc. Jocul are un traseu personalizat pentru fiecare localitate a Țării Bârsei, cu etape documentate din patrimoniul istoric și natural local.

TUR CULTURAL BRAȘOV

Targul de Toamna 2016

organizat in perioada:

– 25 septembrie 2016 – Tohan Blocuri – str. Ciucas
– 02 octombrie 2016 – in centrul orasului Zarnesti – Zona CEC.

IMAGE_TITLE

Top