Inforegio UE Guvernul României MDRAP UAT Orașul Zărnești Instrumente Structurale 2007-2013

  • +40 368-003376

WILDLIFE WATCHING/ BEARS WATCHING

Departe de aglomerația urbană, în liniștea deplină a pădurii, turiștii au șansa să asculte natura, zgomotele animalelor sălbatice și chiar să le urmărească în siguranță pe cele periculoase din adăposturi special amenajate.

 Pădurile din Piatra Craiului sunt habitatul ideal al marilor carnivore, urs, lup, râs, al cerbilor și căprioarelor, iar zonele stâncoase al caprei negre.

Ornitofauna bogată, reprezentată prin 111 specii identificate în arealul Parcului Național Piatra Craiului, constituie o resursă ideală pentru iubitorii de bird watching.

Tururi sunt organizate de către agențiile de turism specializate pe astfel de activități:

  • Transylvanian Wolf- agenție specializată în bear/ wolf tracking and watching, birds and flowers watching.
  • Tarife: 60 euro/ person- turul ghidat are ca și punct de plecare- centrul orașului Zărnești- Centrul Național De Informare și Promovare Turistică Zărnești, durată aprox. 3 ore, tur ghidat la Obervatorul de Urși.

Adresă: Str. Mitr.Ioan Mețianu Zărnești, tel: 0744319708, www.transylvanianwolf.ro, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

  • Absolute Nature- specializat în observarea urșilor/ lupilor/ râșilor. Start point- Centru istoric Brasov- transfer către zona Zărnești- Piatra Craiului pentru observarea animalelor.
  • Tarife: 45-50 euro/ person- 3 ore, tur ghidat.

Adresă: str. Zorilor 2/B/7 Zărnești, tel: 0788578796, www.absolute-nature.ro, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  • Observarea urșilor prin vizitarea Rezervației de Urși Libearty

Vizitare Rezervația de Urși Libearty. Este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume, reprezentând și cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa. Aici, pe 70 de ha. au adăpostul aprox. 100 de urși bruni salvați din captivitate. Cei mai mulți urși au fost salvați de la o viață crudă și abuzivă, fiecare urs din rezervație având o poveste impresionantă. Orice vizită, aici, la sanctuarul de urși de la Zărnești, poate fi o adevărată aventură.

Program și tarife: https://visitzarnesti.ro/index.php/ro/info-utile/program-tarife sau https://www.ampbears.ro/visit

Top